top of page
Søk

6 tips før du starter til kickboxing

Kickboxing er en spennende og energisk kampsport som ikke bare gjør deg sterkere, men også øker selvtilliten og gir deg en morsom treningsopplevelse.


Hvis du aldri har prøvd kampsport og ønsker å begynne med kickboxing, er her noen nyttige tips for å hjelpe deg med å komme i gang på riktig måte.


1. Velg riktig klubb:

Før du begynner, sørg for å finne den rette kickboxing klubb i ditt område, som tilbyr nybegynnerpartier.


Gjør litt research, les anmeldelser, sjekk deres sosiale medier og snakk med medlemmer for å sikre at klubben har et godt omdømme og er kjent for god opplæring og miljø. Utforsk prisene på klubbens nettside og sammenlign dem med andre klubber. Det er ikke alltid prisen stemmer overens med kvaliteten på treningen.2. Ha riktig treningsklær:

Ha på komfortable treningsklær som gir deg god bevegelsesfrihet (for eksempel shorts og t-skjorte) og en stor flaske vann. Kickboxing trener man barbeint, derfor er det en god idé å klippe neglene på både hender og føtter. Champions Kickboxing Klubb tilbyr utlån av boksehansker. Vi anbefaler imidlertid at dersom du har planer om å fortsette, bør du sørge for å ha egne håndbandasjer og boksehansker i riktig størrelse for å beskytte hendene dine.


3. Du trenger ikke å være i god form når du begynner:

Kickboxing er en krevende fysisk idrett, og derfor ønsker mange å være i god form når de begynner. Selv om det helt klart er en fordel å være i god form, er det absolut ikke et krav.


Etter bare noen få uker med kickboxingtrening vil du oppleve at du gradvis kommer i bedre form.4. Vær forberedt på å lære mye nytt:

På din første kickboxingtrening vil du lære grunnleggende teknikker som slag, spark og blokkeringer. Vær åpen for å lære og ikke bekymre deg for å gjøre feil i begynnelsen.


Instruktørene er der for å veilede deg og hjelpe deg med å forstå de riktige bevegelsene.5. Ha realistiske forventninger:

Som nybegynner er det viktig å ha realistiske forventninger. Kickboxing er en sport som tar tid å mestre. Ikke bli frustrert hvis du ikke mestrer alt med en gang. Fokuser på små forbedringer og sett deg mål for å opprettholde motivasjonen.


Det er vanligvis ikke tilstrekkelig med én gratis prøvetime for å avgjøre om kickboxing er riktig sport for deg. Vi anbefaler å delta på 2-3 prøvetreninger før du tar en beslutning.6. Vær åpen for utfordringer:

Kickboxing vil utfordre deg både fysisk og mentalt. Vær villig til å gå utenfor komfortsonen din og ta imot utfordringene med åpent sinn. Hver trening vil hjelpe deg med å vokse og forbedre deg.


Å begynne med kickboxing som nybegynner kan være en fantastisk måte å utfordre deg selv på, forbedre helsen din og lære nye ferdigheter.


Husk at nøkkelen til suksess er tålmodighet og utholdenhet. Så gjør deg klar til å utforske denne spennende verdenen av kickboxing og ha det gøy mens du gjør det! Les mer om vårt kickboxing nybegynnerparti


Har du flere spørsmål om kickboxing for nybegynnere og hvordan du kan forberede deg på din første trening, skriv en kommentar under innlegget, kontakt oss på mail eller telefon og du er alltid velkommen på Allestadveien 14. Les mer om kickboxing for barn Vårt erfarne instruktør-team er klare til å veilede deg gjennom dine første skritt på denne spennende reisen.

541 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


Champions kickboxingklubb logo
bottom of page