top of page
Søk

Hva er kickboxing?

Kickboxing er en stående kampsport hvor det er lov å slå og sparke. Sporten er en videreutvikling av karate blandet med boksing. I Norge har kickboxing blitt populær som både fitness, selvforsvar og konkurranseform.


Kickboxing er en forholdvis ny idrett som startet i USA i 1970-tallet. I løpet av 1980-tallet kom sporten Europa. Bare få år etter sporten kom til Norge, har kickboxing blitt en veldig populær sport i mange norske byer. Dette har resultert i at Norge er en av verdens sterkeste nasjoner innen disiplinen fullkontakt kickboxing.

Thomas Kristiansen sparker rundkick i kickboxing kamp
Thomas Kristiansen sparker rundkick i kickboxing kamp

I 2021 ble kickboxingforbundet WAKO fullverdig medlem av IOC og nærmere seg å bli olympisk idrett.


Ifølge WAKO er det på verdensplan over 4.000.000 kickboksere fordelt i 40.000 klubber.


Kickboxing regler

Det finnes flere forskjellige grener innen kickboxing. I alle grener er det lov å slå og sparke over beltestedet. Det er ikke lov å treffe ryggen, halsen og bakhodet.


Fullkontakt kickboxing

Er en gren innen kickboxing som kjempes i boksering. Alle slag og spark må utføres med full kraft mot kropp eller hode for å være poenggivende. Det er ikke lov å treffe med kne eller sparke under beltestedet.

Fullkontakt kickboxing kamp - Thomas Kristiansen
Fullkontakt kickboxing kamp - Thomas Kristiansen

Amatørkamper er 3 runder av 2 minutters varighet. Proffkamper er mellom 5 og 12 runder.


I klubben underviser vi primært i fullkontakt kickboxing.

K1


Er en ny og rask voksende gren innen kickboxing. Alle slag og spark må som i fullkontakt kickboxing utføres med full kraft for å være poenggivende. I K1 kickboxing er det lov å treffe med slag, spark og kne med fullkontakt mot ben, kropp og hode.

Hva er kickboxing? Nickolaj i k1 kickboxing kamp.
Nickolaj Christensen i k1 kamp

Amatørkamper er 3 runder av 2 minutters varighet. Proffkamper er mellom 3-5 runder og 3 minutters varighet.


I klubben underviser vi i K1 kickboxing og har flere konkurranseutøvere på internasjonalt nivå.Er kickboxing farlig?

I Champions Kickboxing Klubb setter vi sikkerhet først, og det betyr at vi ikke vil sette medlemmene våre i farlige situasjoner. Instruktørene vil sørge for at du arbeider med partnere som også er omtrent samme størrelse og har tilsvarende ferdighetsnivå.


De første mange månedene vil du lære teknikker ved å trene på puter og sekker, og når vi mener du er klar og du har lyst, vil du få anledning til å prøve trening med sparring/kamprelatert trening. All sparring i Champions Kickboxing Klubb foregår med fullt beskyttelsesutstyr for å minimere risikoen for skader.


Som konkurranseutøver kan kickboxing være en risikabel aktivitet, da det involverer intens fysisk kontakt. Konkurranseutøvere er mer utsatt for en økt risiko for skader, som for eksempel forstuinger, og i sjeldne tilfeller hodeskader.Er du fornøyd med informasjonen på denne siden? Legg gjerne igjen en kommentar med spørsmål eller feedback :)

864 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


Champions kickboxingklubb logo
bottom of page