top of page
Søk

Spis smart - for kickboxere

Hva bør man spise og drikke før, under og etter trening? Få svarene i dette innlegget. Både trenere, elever og foreldre fra Champions deltok i kostholdskurset med Anette Sexe i regi av Norges Kickboxing Forbund (NKBF). Kurset var veldig informativt og tok for seg viktigheten av et sunt og variert kosthold.


Vi tenkte derfor at det kunne være kjekt for dere å få noen nyttige tips til gode matvaner før, under og etter trening!

God helse kommer før prestasjon!

Før trening

Først og fremst er det viktig at vi drikker nok vann og holder væskebalansen ved like gjennom hele dagen, og ikke bare når vi er tørst.


Som hovedregel bør vi drikke 0,03 liter/kg kroppsvekt når vi ikke trener, altså om du veier 60 kg bør du drikke minimum 1,8 L vann hver dag (0,03x60 = 1,8).


Men, når vi trener mye og svetter mye må vi drikke enda mer for å erstatte den tapte væsken. Som en generell regel bør du drikke minimum 2 liter vann hver dag.


Et godt tips: Ha vannflasken med deg og drikk jevnlig!


Spis et større hovedmåltid ca. 2-3 timer før trening og eventuelt et lite måltid 1 time før om du er sulten. Eksempelvis kan man spise middag når man kommer hjem fra skole eller jobb, og innta et nytt lite måltid noe tid før man drar på trening.


Det er viktig å påpeke at det er individuelle forskjeller på hvor lang tid man føler man trenger mellom måltidene og trening, men i all hovedsak skal du ikke gå sulten eller føle at du har lavt blodsukker når du kommer til trening.


Husk å drikke før du blir tørst!
Husk å drikke før du blir tørst!

Under trening

Ha med deg en full vannflaske og drikk underveis i treningen. Husk å drikke før du blir tørst!


Ved økter over 1,5 time med høy intensitet bør du også passe på å innta karbohydrater under trening.


Treningen hos oss går ikke over 1,5 time, men det kan likevel være en god ide å ha noe lett tilgjengelig om man kjenner at blodsukkeret synker.


Drikk nok vann under trening og f.eks. sportsdrikke ved lengre økter.


Etter trening

Når vi har svettet mye og brukt mye energi, må vi erstatte væsketapet ved å drikke godt med vann og fylle opp energilagrene.


Som hovedregel bør man spise et lite måltid innen den første halvtimen etter trening og deretter et større måltid 1-2 timer etter trening. Nå viser det seg at det kanskje ikke har så mye å si om man spiser rett etter trening eller venter til man spiser et litt større måltid 1-2 timer senere, men uansett vi ha påfyll etter trening!


For de av dere som trener på nybegynnerpartiet hos oss og er ferdig på trening kl. 20.45, er det ikke nødvendigvis optimalt med et stort måltid rett før man legger seg. Da kan det heller være en god løsning å ha med noe mat i treningsbaggen f.eks. en yoghurt, litt frukt eller knekkebrød/brødskiver som man kan spise etter treningen.


Tips: Ha med en banan, yoghurt, nøtter, sjokolademelk eller annet raskt påfyll i baggen!


Om du har noen spørsmål eller om det er andre emner du ønsker at vi skriver litt om må du gjerne sende en mail på championskickboxingklubb@gmail.com.

146 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


Champions kickboxingklubb logo
bottom of page